Goedkoop winkelen, ja of nee?

Goedkoop winkelen, ja of nee?

 

Als je een product gaat kopen is de kwaliteit natuurlijk van belang maar daarnaast is de prijs ook heel belangrijk. Ben jij bereid zeventig euro uit te geven aan een simpel T-shirt of vind je een simpel T-shirt geen zeventig euro waard? Met winkelen bij goedkope winkels kun je veel geld besparen, maar heeft het ook nadelen? Veel mensen zouden denken: Er is een reden waarom het product zo goedkoop geprijsd is, toch?

 

Prijs-kwaliteitverhouding

Goedkoop winkelen, het is maar net hoe je bent ingesteld en hoe het met je inkomsten gesteld zit. Het is hoe dan ook handig om goedkoop je spullen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld alleen al door goedkoop kleding te kopen veel geld besparen.  Goedkope spullen hoeven niet meteen slechter te zijn dan duurdere spullen, dit is wel vaak wat mensen denk en mensen gebruiken dit ook als smoes om dure spullen aan te schaffen. Een goedkoop product kan soms van veel betere kwaliteit zijn dan een duur product en een goedkoop product hoeft ook niet meteen lelijk te zijn, vooral niet als je keuze hebt uit zoveel goedkope winkels in Nederland!  Als je slim inkopen doet bij de juiste winkels die op deze website  te vinden zijn kun je zeker honderden euro's per jaar besparen, al helemaal als je alle tips en blogs op onze website in de gaten houd. Nou mag het misschien beter gaan met de economie maar om dan maar meteen met geld te gaan strooien is misschien iets te veel van het goede en sowieso is lang niet iedereen daar aan toe.

 

Hoe kan het dat een product zo goedkoop is?

Er is inderdaad een reden waarom het goedkoop is. Het kan zo zijn dat het product in een land is geproduceerd waar de lonen heel laag zitten en het product daarom goedkoop verkocht wordteen producten kopen die gemaakt zijn door mensen die te weinig uitbetaald hebben gekregen? Bekijk dan de blog die onder aan deze blog staat.

  Ook kan het zo zijn dat het product gewoon van iets mindere kwaliteit is  maar in de meeste gevallen is dit niet zo. Is het product nou zo goedkoop of zijn de andere spullen gewoon veel te duur? Je zou in sommige gevallen kunnen zeggen dat een duurder product langer meegaat, misschien twee keer zo lang mee. Maar als het product drie keer zo duur is, is het toch voordeliger om voor het goedkope product te kiezen. Meestal is een product duur om de naam, en niet om de kwaliteit of wat dan ook. Natuurlijk ligt het ook aan wat voor product het is, als het een T-shirt is bijvoorbeeld, is er meestal geen verschil in kwaliteit tussen goedkoop en duur. Met een Televisie of wasmachine zit het natuurlijk anders. Laat jezelf dus niet voor de gek houden, een goedkoop product kan makkelijk mooi en van goede kwaliteit zijn!

 

Kortom, goedkoop winkelen is helemaal niet zo een slecht idee, sterker nog, voor veel mensen zal het een deur zijn die voor ze open gaat!

 

 

Misschien ook interessant, deze links:

 

Eerlijk geproduceerd en goedkoop, kan dat?

 

Gastbloggen, hoe? waar? waarom?

 

Wachten op goede aanbiedingen en geld besparen

 

Al onze andere blogs

Deel dit artikel met je kennissen via de deelknoppen onderaan deze pagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0