Makkelijk geld besparen: wachten op goede aanbiedingen

 

 

Spullen kopen op het juiste moment

 

Met je inkopen doen bij goedkope winkels kun je een hoop geld besparen. Maar als je ervoor zorgt dat alleen gaat winkelen bij die winkels als ze goede aanbiedingen hebben bespaar je nog meer geld!

 

Wanneer kun je goedkope schoolspullen het beste kopen?

 

Het is dus handig om pas inkopen te gaan doen als er goede aanbiedingen zijn, maar wanneer zijn deze aanbiedingen er nou? Een supermarkt heeft elke week aanbiedingen maar andere winkels niet. Met logisch nadenken kun je al een eind komen.  Als je schoolspullen nodig hebt ben je waarschijnlijk geneigd om in de vakantie, een week voordat het nieuwe schooljaar begint je schoolspullen te gaan kopen, net als een hoop andere scholieren. Op dat moment zal de winkels natuurlijk geen goede aanbiedingen van schoolspullen hebben, ze hebben toch al genoeg klanten en dan zouden al die klanten minder geld betalen, dat zou de winkel een hoop geld kosten. Net voordat het nieuwe schooljaar begint zal er dus waarschijnlijk geen korting op schoolspullen zijn en is het dus ook nog niet slim op je schoolspullen te gaan kopen. Maar als je wacht totdat het nieuwe schooljaar al een paar weken is begonnen er is veel meer kans dat de winkels de schoolspullen hebben afgeprijsd en dan is het dus slim om je slag te slaan en de spullen te gaan kopen. Als je al vanaf het begin van het schooljaar schoolspullen nodig hebt kun je dan alleen de noodzakelijke schoolspullen kopen en pas later de rest van je inkopen doen. Zo zit het bijvoorbeeld ook met kleding, als je in de lente zomerkleding wilt gaan kopen zal die waarschijnlijk niet afgeprijsd zijn. Ook daar is het dus slimmer om al in het einde van de zomer zomerkleding aan te schaffen voor de volgende zomer.

 

 Logisch nadenken!

 

 Zoals ik al zei, met logisch denken kom je heel ver. Bedenk wanneer de winkels hun spullen zullen afprijzen, koop spullen wanneer anderen dat niet zullen doen, wacht tot dat specifieke moment en sla dan je slag. 

 

 

Misschien ook interessant:

 

Geld besparen met wachten op goede aanbiedingen

 

28 tips en manieren om minder geld uit te geven en meer te besparen

 

10 tips en manieren om minder geld uit te geven tijdens het shoppen/winkelen

 

De nieuwste en beste aanbiedingen bekijken

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0