Tips: Makkelijk geld besparen op uw autokosten

Als je een auto hebt brengt dat veel kosten met zich mee. Verzekering, wegenbelasting, brandstof, reparaties, APK enzovoorts. Hoe zorg je er nou voor dat deze kosten zo beperkt mogelijk blijven. In deze blog vertel ik je hoe je geld kunt besparen op je autokosten!

Geld besparen op brandstof

Een van de grootste koste posten van als je een auto hebt is de brandstof. Vooral als je rijdt op benzine kunnen de brandstof kosten aardig hoog oplopen. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je auto minder brandstof verbruikt. Enkele kleine voorbeelden:

·         In een hoge versnelling rijden

·         Zo min mogelijk stoppen en optrekken

·         Geleidelijk optrekken

·         Niet hard rijden als je even later toch weer moet stoppen

·         Rijden met de ramen dicht

 

Deze tips zijn leuk maar hierdoor zul je niet veel geld besparen. Waar je wel mee geld kunt besparen qua brandstof is heel simpel, goedkoop tanken. Er zijn vele websites waar je de goedkoopste tankstations in jouw buurt kunt zien, het is slim om hier gebruik van te maken. Ook is het handig om punten te sparen bij het tankstation waar je vaak tankt voor kortingen of gratis aankopen. Als je een stukje moet rijden naar het goedkope tankstation is het slim om de auto meteen vol te tanken. Dan hoef je niet vaak heen en weer nar dat goedkope tankstation te rijden, hiermee bespaar je weer brandstof en dus geld.

Een goedkope auto uitkiezen

Als je een wilt zonder er al te veel geld aan kwijt te raken moet je uiteraard kijken naar de prijs, maar de volgende factoren zijn zeker niet onbelangrijk als je geld wilt besparen!

Diesel of benzine?

De meest gebruikte brandstoffen zijn diesel en benzine. Maar wat is uiteindelijk het voordeligste? Diesel is goedkoper dan benzine, dat is een feit, maar je moet iets verder kijken dan alleen naar de prijs van diesel en benzine. Een dieselmotor weegt namelijk meer dan een benzinemotor. Dit zorgt ervoor dat je meer wegenbelasting moet betalen als je een auto hebt die op diesel rijdt. De wegenbelasting is dus goedkoper bij een benzine auto maar de brandstof is goedkoper bij een diesel auto. Conclusie: Rijd je veel kilometers, dan is het goedkoper om te kiezen voor een auto die op diesel rijdt. Rijd je niet zo veel met je auto, dan is een diesel auto goedkoper.

Welk automerk is het voordeligst?

Als je een auto koopt die ouder is dan een paar jaar kun je er bijna zeker van zijn dat er op een gegeven moment onderdelen van de kapot gaan en dus vervangen moeten worden. Dan zul je deze onderdelen moeten gaan repareren en hoe duurder het onderdeel, hoe duurder de reparatie bij de garage. De onderdelen van elk automerk zijn niet even duur. De onderdelen van een Volkswagen zijn bijvoorbeeld goedkoper en er zijn er meer van dan de onderdelen van een Mini Cooper. Bij het kiezen van een auto moet je dus ook op het automerk letten. Duitse auto’s zijn vaak van betere kwaliteit en de onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen en dus automatisch ook goedkoper. Lees voordat je van plan bent een auto te kopen even online recensies, zo kun je er makkelijk achter komen hoe de kwaliteit van de auto en van de motor is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0