Tip om makkelijk geld te besparen: de kringloop!

Goedkope spullen bij de kringloop

Je kunt heel erg je best gaan doen om in de normale winkels of in de online winkels goedkope spullen te vinden maar in plaats daar van kun je ook gewoon naar de kringloop gaan. In de kringloop is de prijs vaak twee keer zo laag als in de gewone winkel. Maar, hoe komen de spullen in de kringloop dan zo goedkoop? Welke goedkope spullen kan ik allemaal bij de kringloop halen? Kan ik onderhandelen in de kringloop? In deze blog geef ik je antwoord op al deze vragen. 

Hoe de spullen in de kringloop zo goedkoop komen

Een gewone winkel koopt spullen in en verkoopt ze daarna door. Een kringloop doet dit niet. Mensen die gaan verhuizen of die van iets af willen wat nog wel waarde heeft kunnen de kringloop bellen. Dan komen er mensen om de spullen thuis gratis op te halen. Degene die de kringloop heeft gebeld is zonder gesjouw van zijn spullen af die hij toch iet meer nodig heeft en de kringloop heeft vrijwel gratis spullen. Omdat de kringloop niets aan de spullen betaald hoeft de kringloop ook geen hoge prijzen in te stellen. Daardoor komen de spullen in de kringloop zo goedkoop. Bij vrijwel alle kringlopen is het zo dat de winst ook nog eens naar goede doelen gaat. De kringloop krijgt de spullen dus gratis, ook de medewerkers zijn bijna allemaal vrijwilligers. 

 

Goedkope spullen in de kringloop

In de kringloop kun je echt bijna van alles vinden. Van hele oude huistelefoons tot boeken en fietszadels. De spullen zijn bijna altijd tweedehands, maar vaak nog wel goed te gebruiken, wel is het aan te raden om thuis het product dat je bij de kringloopwinkel  hebt gekocht in verband met hygiëne goed schoon te maken. De kringloopwinkel is namelijk niet de schoonste winkel die je je kunt voorstellen. De spullen in de kringloopwinkel kunnen af en toe zelfs zo goedkoop zijn dat je de spullen nog met winst door kunt verkopen, natuurlijk moet je dan wel verstand hebben van het product en het een beetje slim aanpakken. Kopers kopen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Onderhandelen in de kringloop

Zoals ik al eerder zei, de spullen in doe kringloopwinkel zijn vaak twee keer zo goedkoop als bij een gewone winkel. Je zou denken dat dat een hoop geld scheelt. Maar dit is niet het enige. Bovenop de lage prijs die gehanteerd wordt kun je in de kringloopwinkel ook nog eens flink onderhandelen. De medewerkers van een kringloopwinkel zijn vaak de moeilijkste niet. Je moet niet verwachten dat je de prijs op het product staat kunt halveren, maar als je het een beetje slim aanpakt kun je zeker van een tien euro naar een zeven euro vijftig kunnen komen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0