Online shoppen of toch in het echt?

Sinds een paar jaar is het online shoppen heel populair geworden, hier hebben vele fysieke winkels onder geleden. Want waarom zou je helemaal naar het winkelcentrum toe gaan als je vanuit je bent ook gewoon lekker kunt shoppen? Wat is eigenlijk verstandiger, wat is makkelijker en wat is goedkoper, online shoppen of in een winkelcentrum?

Online shoppen

Mensen kiezen steeds meer voor online shoppen, dat is niet heel raar. Online shoppen heeft namelijk veel voordelen en dankzij de technologie kan het steeds veiliger en komen de producten steeds sneller aan. Je hebt vast weleens ergens op een webshop zien staan: ’vandaag voor 10:00 bestelt, morgen in huis!’’ En ja, dan is het moeilijk om daar nog nee tegen te zeggen. Je klikt op een paar knoppen, je gaat slapen en de volgende dag heb je jouw bestelde product als in huis. Zoals ik al zei, online shoppen heeft veel voordelen. Je kunt heel veel winkels af in een korte tijd, je hoeft niet naar het winkelcentrum te gaan en je kunt makkelijk producten vergelijken. Kortom, online shoppen kost gewoon veel minder moeite dan in het echt shoppen. Echter heeft online shoppen net als bijna alles ook zijn nadelen. De twee grootste nadelen: Je weet niet of het product wel ooit gaat aankomen en als het kleding is en het product wel aankomt weet je nog niet of het je wel past en als het een product is weet je niet of het werkt zoals je had gehoopt of verwacht. Ondanks deze nadelen kiezen mensen toch massaal voor online shoppen, dat is niet zo gek, het lijstje voordelen is namelijk een stuk langer.

In het echt shoppen/ in een winkelcentrum

Er zijn mensen die toch niet met de stroom mee gaan en ‘ouderwets’ blijven shoppen in het winkelcentrum. Ook zij hebben zo hun redenen waarom ze liever in een winkelcentrum shoppen in plaats van online. Als je in een winkelcentrum winkelt heb je bijvoorbeeld echt het gevoel dat je shopt, dit gevoel heb je niet echt als je achter je beeldscherm zit te kijken. Ook kun je in een echte winkel je product goed bekijken en eventueel uitproberen of passen. Je hebt geen verzendkosten en je kan zowel pinnen als contant betalen, de keuze is helemaal aan jou zelf! Het terugbrengen van een product is ook makkelijker. Als je iets in een echte winkel koopt is de kans dat je het terug wilt brengen en je geld terug wilt of het product wilt ruilen wel kleiner. Maar mocht je een product toch niet willen en je geld terug willen of het product willen ruilen, dan is dat een stuk makkelijker dan als je iets online hebt gekocht, als je het product online hebt gekocht moet je het helemaal terugsturen met misschien wel opnieuw verzendkosten. Als je het product in het echt hebt gekocht hoef je alleen maar met het product en de bon naar de winkel te gaan en kun je het product veel makkelijker terugbrengen. 

Wat is goedkoper en wat is handiger?

Als je een specifiek product wilt kopen is het misschien goedkoper om dat online te doen. Je hebt namelijk ontzettend veel vergelijksites op het internet waar je een product kunt vergelijken en dan hoef je alleen maar de winkel aan te klikken waar het product het goedkoopste is. Wat handiger is laat ik aan jullie over. Het blijft een mening en geen feit, de ene vind online shoppen handiger en de andere vindt in het echt shoppen handiger.

Reactie schrijven

Commentaren: 0