10 Tips: Makkelijk geld besparen op eten

Tips en manieren om: Geld besparen op eten

1.       Thuis eten

 

Ga je naar de stad om te shoppen/winkelen of ga je boodschappen doen? Zorg dan dat je thuis al hebt gegeten. Met een volle maag ga je veel minder snel ergens een broodje of patatje eten en misschien wel nog belangrijker: Als je met een volle maag boodschappen gaat doen kom je met minder overbodige aankopen van eten thuis. Dus: Voordat je het huis uitgaat lekker thuis goed eten.

 

 

2.       Probeer eens het B merk

 

Je kent het wel, koop je een product van het originele echte merk, A merk, of koop je het product van het huismerk van de supermarkt, B merk. Best veel mensen kiezen voor het echte merk omdat het er mooier uitziet en omdat ze het meer vertrouwen dat het B merk. Maar uit proeven en experimenten blijkt dat je het verschil tussen A en B merk helemaal niet proeft. Als het hetzelfde proeft, waarom zou je dan toch voor het B merk kiezen? Het antwoord is heel simpel: Omdat het B merk veel goedkoper is, soms wel de helft van de prijs van het A merk! De volgende keer dus gewoon het B merk proberen!

 

3.       Goed eten

 

Eet drie keer per dag goed. Goed eten? Als je veel / goed eet moet je toch juist meer geld aan eten uitgeven? Dat is inderdaad wat je zou denken. Maar als je steeds niet goed eet ga je veel eerder opzoek naar een snack of iets anders om tussen door te eten, dit zorgt ervoor dat je dan vaak meer geld uitgeeft dan als je goed eet. Als je goed eet zit je vol en ga niet nog opzoek naar meer eten of een (dure) snack. Dus: Eet drie keer per dag een goede en het liefst een gezonde maaltijd.

 

4.       Etensrestjes

 

Als je een goede maaltijd voor jezelf hebt voorbereid kan het voorkomen dat er eten overblijft. Gooi dit overgebleven eten niet weg, zorg dat je jouw maaltijd netjes eet, als er dan iets overblijft zul je het niet erg vinden om het even laten op te warmen en het weer op te eten. Het blijft eten dat eetbaar is en eten waar je geld voor betaalt hebt. Als je bang bent dat het eten bederft als je het een dag bewaard, doe er dan vers houd folie  overheen en zet het eten in de koelkast. De volgende dag hoef je het eten dan alleen in de magnetron op te warmen en je kun aan tafel gaan! Dus: Bewaar je etensresten en eet het later op!

 

5.        de goedkoopste supermarkt van Nederland

 

Heel simpel, doe onderzoek naar wat de goedkoopste supermarkt is en doe daar voortaan je boodschappen. Wat voor jou de goedkoopste supermarkt van Nederland is ligt natuurlijk ook een beetje aan je aankopen.  Heb je hier nou geen zin in of weet je totaal niet hoe dit zou moeten doen? Geen zorgen! Wij hebben dit voor je uitgevogeld. Bekijk hier wat (voor jou) de goedkoopste winkel van Nederland is!         

                                                                                                                             

- De goedkoopste supermarkt(en) van Nederland

 

 

Misschien ook interessant:

-          10 tips en manieren om minder geld uit te geven aan shoppen/winkelen

-          Geld besparen met wachten op goede aanbiedingen

-          28 tips en manieren om geld te besparen en minder geld uit te geven

-          Andere blog artikelen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0